Het belang van in contact komen met de gevoelens

In mijn boek ‘Honger naar Vervulling’ dat 29 januari uitkomt, beschrijf ik hoe belangrijk het is voor degene met de eetstoornis om weer in contact te komen met de eigen behoeften en gevoelens.

Ik beschrijf ook hoe het komt, dat het contact met het eigen ‘zelf’ verloren is gegaan.

Belangrijker dan de eetbuien of de voedselweigering is: wie is degene met de eetstoornis nu eigenlijk? Wie is hij of zij diep vanbinnen? Wat drijft hem of haar? Wat voelt en ervaart hij of zij?

Het kan zijn dat het antwoord daarop niet gegeven kan worden, omdat de persoon al van jongs af aan het contact met het eigen zijn is verloren. Dat kan wel worden teruggevonden, maar daar is veel geduld en moed voor nodig.

Heel belangrijk is het om een therapeut te vinden, die niets invult voor degene met het eetprobleem. Iemand die luistert, die naast de persoon staat en die aanwezig blijft als er wat voor gevoelens dan ook naar boven komen.

Vandaag kwamen deze onderwerpen naar voren in het interview dat Greta Noordenbos van mij afnam. Greta is onderzoeker en universitair docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden en heeft vele boeken geschreven over eetstoornissen. Het was een prachtig interview, dat ik nog ga bewerken en later met je zal delen.

Meer informatie over mijn boek en de uitnodiging voor mijn boekpresentatie vind je behalve in dit auteursblog op mijn website:

http://www.genietenvanmeditatie.nl

* * *


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Het belang van in contact komen met de gevoelens

Corona en de toename van eetproblematiek

De stille hel van de eeststoornis

Wil je me helpen om mensen met een eetstoornis te helpen?

Wil je me helpen het boek 'Honger naar Vervulling' nog meer in de wereld te zetten?

Er is een uitweg uit de eetstoornis