De opmaak van mijn boek: een ware marathon

De opmaak van mijn boek ‘Honger naar Vervulling’ (over oorzaken en bevrijding van eetproblemen) is een ware marathon geweest.

Wekenlang ben ik er fulltime mee bezig geweest:

* het doorlopen van het manuscript op fouten en oneffenheden

* overleggen met mijn uitgever over lettertypes, stijl, witregels, uitvulling van de bladzijden, vormgeving van de voetnoten, vormgeving van de inhoudsopgave

* het brainstormen over de omslag van mijn boek met mijn zus Ingrid (filmmaker en fotograaf)

* het bekijken van de ontwerpen die mijn zus Ingrid
maakte van de omslag van mijn boek (ik ga het eindresultaat binnenkort delen!)

Daarnaast was er het werk aan de promotie:

* ik heb tientallen email adressen verzameld van tijdschriften, beroepsgroepen van mensen die met mensen met eetproblemen werken, verenigingen van mensen met eetproblemen, zelfhulpgroepen, kranten en omroepen.

* ik heb ideeën opgeschreven over het persbericht en die naar mijn uitgever gestuurd

* en ik heb belangstellenden voor mijn boek benaderd.

* ik heb contact gelegd met de plaatselijke krant

* en me laten interviewen over mijn boek en over eetproblemen en die interviews bewerkt met Imovie en op mijn website geplaatst (onder het kopje ‘inspiratie’).

Vaak werd ik om 4 uur in de ochtend wakker – het tijdstip waarop ik de meest heldere ideeën krijg – en dan stond ik op om die ideeën op te schrijven. Soms kon ik daarna weer slapen, maar heel vaak stond ik al om 4:30 of 5:00 op om eerst te mediteren op mijn balkon en dan weer aan de slag te gaan.

Veel, heel veel computerwerk en repetitieve bewegingen.

Mijn lichaam voerde trouw uit wat ik vroeg, maar de spieren rondom mijn rechter schouderblad protesteerden steeds meer. Een aantal dagen waren mijn schouders en nek een stijf harnas en kon ik niet eens meer naar beneden kijken.

Ik luisterde naar mijn lichaam en deed wat ik kon om het te ontlasten, terwijl ik tegelijkertijd door moest; 29 januari was immers de door mijzelf bepaalde uitgifte datum van mijn boek.

Soms zou ik wel even achteruit willen leunen, maar ik wist dat dat niet kon. Het had ook zijn charme om naar de voleinding van mijn boek toe te werken.

Ik gebruikte mijn muis nu eens aan de rechterkant en dan weer aan de linkerkant, zodat beide armen het werk verdeelden. Ik kocht een extern toetsenbord en plaatste het scherm van mijn computer hoger. Ik zette een extra bril over mijn computerbril op om het licht van de computer te filteren, zodat mijn ogen meer ontlast werden. Ik deed oefeningen voor mijn schouders en masseerde de spieren rondom mijn schouderbladen door een hard roze balletje tussen mijn lichaam en de muur te plaatsen en mijn spieren over dat balletje heen te rollen en smeerde de spieren in met traumeel.

En gisteren was het zo ver: ik heb de definitieve bestanden voor de derde opmaak en voor de omslag van het boek opgestuurd naar mijn uitgever boekscout. In mijn hart vier ik dat met jou!

Nu zal ik over een paar dagen nog 1 keer door mijn hele boek (dat meer dan 200 bladzijden telt) moeten gaan, om te zien of alle correcties en aanpassingen goed zijn doorgevoerd. En dan is het zover: 29 januari komt mijn boek uit!

Ik ben blij en trots op mezelf. Dank voor jouw steun!

* * *


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De opmaak van mijn boek: een ware marathon

Corona en de toename van eetproblematiek

De stille hel van de eeststoornis

Wil je me helpen om mensen met een eetstoornis te helpen?

Wil je me helpen het boek 'Honger naar Vervulling' nog meer in de wereld te zetten?

Er is een uitweg uit de eetstoornis