Als je een positieve weg maakt in jezelf is er geen ruimte meer voor de eetstoornis

Een weg maken

Osho: “Wanneer er een doorbraak is geweest, maak er een punt van om het opnieuw en opnieuw te herleven. Zit gewoon stil en herinner het je; herinner het je niet alleen, maar leef het opnieuw.

Begin je hetzelfde te voelen als toen de doorbraak in je leven gebeurde. Laat je omgeven door de trillingen. Beweeg je in dezelfde ruimte en sta het toe om te gebeuren, zodat het geleidelijk aan heel natuurlijk voor je wordt. Je wordt zo capabel om dat moment terug te brengen, dat je het elk moment kunt doen.

Veel waardevolle inzichten vinden plaats, maar ze hebben een follow-up nodig.
Anders worden het alleen maar herinneringen en je zult het contact ermee verliezen en je zult niet meer diezelfde wereld kunnen betreden. Geleidelijk aan zul je op een dag zelf niet meer in die ervaring geloven. Je zult denken dat het een droom was of een hypnose of een of andere truc van de mind. Dat is hoe de mensheid veel prachtige ervaringen is verloren.

Iedereen maakt hele mooie dingen mee in zijn leven. Maar we proberen nooit een weg te maken voor die mooie ervaringen zodat ze net zo natuurlijk worden als eten, een douche nemen of gaan slapen, zodat wanneer je je ogen ook maar sluit, je weer in die ervaringen kunt zijn.”

* * *


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Als je een positieve weg maakt in jezelf is er geen ruimte meer voor de eetstoornis

Corona en de toename van eetproblematiek

De stille hel van de eeststoornis

Wil je me helpen om mensen met een eetstoornis te helpen?

Wil je me helpen het boek 'Honger naar Vervulling' nog meer in de wereld te zetten?

Er is een uitweg uit de eetstoornis