Zijn bij anderen - ook als je je niet goed voelt

'Poeh en Knorretje bedachten dat ze al een paar dagen niets van Eeyore hadden gehoord, dus trokken ze hun hoeden en jassen op en draafden over de honderd hectaren bos naar Eeyores huis. In het huis was Eeyore.

"Hallo Eeyore," zei Poeh.
"Hallo Poeh. Hallo Knorretje" zei Eeyore met een somber klinkende stem.

"We dachten dat we even bij je zouden kijken," zei Knorretje, "omdat we niets van je hadden gehoord, en daarom wilden we weten of je ok was."

Eeyore was even stil. "Ben ik ok?" vroeg hij uiteindelijk. "Nou, ik weet het niet, om eerlijk te zijn. Is iemand van ons echt in orde? Dat is wat ik me afvraag. Alles wat ik je kan vertellen, Poeh en Knorretje, is dat ik
me op dit moment echt nogal verdrietig voel, en alleen, en helemaal niet leuk om in de buurt te zijn.

Daarom heb ik je niet lastiggevallen. Omdat je je tijd niet zou willen verspillen aan het rondhangen met iemand die verdrietig is, en alleen, en helemaal niet leuk om sowieso in de buurt te zijn."

Poeh keek en Knorretje, en Knorretje keek naar Poeh, en ze gingen allebei zitten, een aan elke kant van Eeyore in zijn huis gemaakt van stokken.

Eeyore keek hen verbaasd aan. 'Wat zijn jullie aan het doen?'
'We zitten hier met jou,' zei Poeh, 'omdat we je vrienden zijn. En echte vrienden maakt het niet uit of iemand zich verdrietig voelt, of alleen, of helemaal niet leuk is om bij in de buurt te zijn. Echte vrienden zijn er sowieso voor je. En dus zijn we hier."

'O,' zei Eeyore. "Oh." En ze zaten daar met z'n drieën in stilte, en terwijl Poeh en Knorretje helemaal niets zeiden; op de een of andere manier, bijna onmerkbaar, begon Eeyore zich een heel klein beetje beter te voelen. Omdat Poeh en Knorretje daar waren. Niet meer; niet minder.'

A.A.Milne
E.H.Separd

Dede Smith heeft dit bericht online gevonden en met mij gedeeld. Zij weet niet wie het heeft geschreven. Ik ben haar dankbaar voor het delen...

* * *


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Zijn bij anderen - ook als je je niet goed voelt

Corona en de toename van eetproblematiek

De stille hel van de eeststoornis

Wil je me helpen om mensen met een eetstoornis te helpen?

Wil je me helpen het boek 'Honger naar Vervulling' nog meer in de wereld te zetten?

Er is een uitweg uit de eetstoornis