Er is een uitweg uit de eetstoornis

Een eetstoornis is een honger naar vervulling

Vorig jaar in januari kwam mijn boek ‘Honger naar Vervulling’ uit, over oorzaken en de bevrijding van de eetproblemen anorexia, boulimia & overgewicht.

Op de foto staat het boek op een enorme stapel boeken, die ik gebruikt heb als naslagwerk.

Ik wilde in dit boek het beste bieden dat ik maar kon geven om de eetstoornis te kunnen begrijpen en een weg te vinden daaruit.

Daarom heb ik boeken van de beste psychiaters en psychotherapeuten gebruikt, en ook van ervaringsdeskundigen (waar ik er een van ben).

Het boek dat ik tijdens mijn eetstoornis niet vond heb ik geschreven, en ik kan het vanuit de grond van mijn hart aanbevelen aan iedereen die worstelt met een eetprobleem, aan de ouders van hen en aan mensen die werken met cliënten die een eetprobleem hebben.

Ik deel in het boek ook veel autobiografische stukken, en hoop dat je daardoor jezelf kunt herkennen in jouw worsteling, of dat je je kind, vriend of vriendin zult herkennen in zijn of haar worsteling.

Mijn boek is te verkrijgen via boekscout en bol.com (bij bol.com kun je de mooie recensies lezen die mensen geschreven hebben).

Veel afleveringen van mijn podcast ‘Van Pijn naar Zijn’ heb ik gewijd aan eetproblemen. Zo gaat aflevering 5 over het boek en je kunt ook de mooie interviews beluisteren met psychotherapeuten die naslagwerken die ik voor mijn boek heb gebruikt hebben geschreven (Els Verheyen en Johan Vanderlinden). Er is ook een aflevering met mensen die werken voor de goede platforms voor eetstoornissen proud2bme en Stichting Jij.

Ik nodig je ook uit het filmpje te bekijken van een interview met mij dat op Salto TV Amsterdam verscheen.

Ik zeg dit alles niet omdat ik wil verdienen aan mijn boek. Als er een boek verkocht wordt krijg ik daar 1 euro voor. Maar ik zeg het, omdat ik weet wat een worsteling het is om in een eetprobleem te zitten. Hoe eenzaam het is, hoe geïsoleerd je bent, hoe gevangen je bent in een patroon waar je niet uit kunt komen, en hoe angstig het is om je alleen al voor te stellen dat je het eetprobleem zou moeten missen, omdat je niet weet hoe je met je gevoelens, leegte, onzekerheid om moet gaan.

Ik gun je dat je jezelf het geschenk geeft van dit boek, dat confronterend zal zijn, maar je ook een uitweg kan bieden als je worstelt met een eetprobleem.

Hartelijke groeten van Modita van Zummeren (ervaringsdeskundige op gebied van anorexia en boulimia in het verleden en meer dan twintig jaar werkzaam geweest als arts)

* * *


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Er is een uitweg uit de eetstoornis

Corona en de toename van eetproblematiek

De stille hel van de eeststoornis

Wil je me helpen om mensen met een eetstoornis te helpen?

Wil je me helpen het boek 'Honger naar Vervulling' nog meer in de wereld te zetten?

Er is een uitweg uit de eetstoornis